Wie

Wie

Koning & Vogel* is de naam waaronder ik, Veronique van Zanten (bouwjaar 1970) sinds 2006 met veel plezier opdrachtgevers adviseer en coach. Ik werk sinds 1994 op het gebied van communicatie, met de nadruk op strategische content, public relations, public affairs en crisiscommunicatie. Tussen 1999 en 2006 was ik senior consultant bij Van Kempen PR & PA. Nu ben ik associate partner bij Van Kempen Associates.

Voor die tijd was ik public affairs consultant bij KLM Cargo en bij defensiebedrijf Signaal (nu Thales). Eerder werkte ik bij conferentie-organisatie IIR en Randstad. In 1994 studeerde ik af in Talen en Culturen van Latijns-Amerika aan de RUL.

Mijn recente ‘grotere’ opdrachtgevers zijn actief in diverse sectoren, varierend van energie tot zorg en verzekeringen, vooral B2B. Ik coach en help met veel plezier een paar (startende) kleine ondernemers, omdat ik in ze geloof. Sinds 2017 ben ik actief als vrijwilliger/taalcoach bij Stichting Welkomsttaal om anderstaligen te helpen bij het verbeteren van hun Nederlands. Je kunt me op straat tegenkomen als vrijwilligersgids voor Blind Walls Gallery. Af en toe ben ik extern gecommiteerde voor de afstudeersessie van studenten Strategische Communicatie aan de Avans Hogeschool. Eerder zette ik mij in als lid van de Raad van Toezicht van Nieuwe Veste, adviseur voor Stichting WorkMate, bestuurslid van de Stichting Nutsscholen Breda en als medeorganisator van TEDxBreda. Ik spreek goed Spaans, Engels en Frans en – helaas – net iets minder goed Portugees.

Profielfoto